5 ideeën voor originele carnavalskleding

Carnaval behoort al jaren tot de populairste feesten onder Nederlandse feestgangers. Niet voor niets, want het is bijzonder fijn om samen met je vrienden en vriendinnen lange avonden op stap te gaan. Daarbij is het vaak ontzettend gezellig in de diverse feesttenten en kroegen. Een ongedwongen sfeer, waarbij ontspanning en plezier vooropstaan! Om helemaal op te kunnen gaan in het feestgedruis mag een passende outfit natuurlijk niet ontbreken. Des te gekker je outfit, des te beter je in de feestende massa past! Heb jij al nagedacht over je carnavalskleding voor de eerstkomende editie van het feest? In dit artikel vind je een aantal leuke ideeën.

#1: pas je kleding aan op het coronavirus

2020 en 2021 staan vanzelfsprekend in het teken van het coronavirus. Pas je outfit hierop aan, door bijvoorbeeld als zuster of als virus te gaan. Je kunt de carnavalskleding online bestellen, zodat je dit zelf niet hoeft samen te stellen.

#2: verkleed als Trump naar carnaval

Ook voor verkleed te gaan als Donald Trump speel je in op de actualiteiten. De voormalig president van Amerika was de laatste jaren zeer geregeld in het nieuws. Aan jou de schone taak te laten zien, wat voor feestganger het is.

#3: neem een outfit met als thema technologie

Een derde thema die helemaal past in de huidige tijd is technologie. Ga bijvoorbeeld verkleed als een typische IT-nerd, of kies ervoor om je te kleden als een robot. In de komende jaren zullen er steeds meer robots gebruikt worden. Dankzij jou leert je omgeving er alvast aan te wennen!

#4: een outfit die bij jou past

Leuk die thema’s, die gerelateerd zijn aan de actualiteiten en trends van dit moment. Je kunt er echter ook voor kiezen om je carnavalskleding persoonlijk te maken. Verkleed je bijvoorbeeld naar een personage of een thema, welke past bij jouw leven.

Tip: wil je het niet koud krijgen tijdens het vieren van carnaval? Dan is een carnavalsjas voor dames of heren een goed idee!

#5: spreek een thema af met vrienden

Wanneer je samen met een vriendengroep naar de verschillende carnavalsfeesten gaat, is het leuk om een thema af te spreken. Ieder lid van de vriendengroep kiest vervolgens zelf een outfit uit, welke past bij dit thema. Zo raak je de vrienden minder snel kwijt en zien anderen dat jullie een hechte groep zijn samen!